Kop

Welkom

Route Toeristische informatie Natuur Winkelen Overnachten Kunst en cultuur Contact
 
 

Winkelen

Het Gouden Pad betreft een oude handelsroute. Het verbond en verbindt de steden Groningen, Appingedam en Delfzijl. Deze steden bieden u ook tegenwoordig een zeer breed aanbod aan goederen, delicatessen en snuisterijen.

De stad Groningen is van oudsher het handelscentrum van het noorden van Nederland. In het oergezellige centrum van de stad kunt u naar hartenlust winkelen en genieten van lekkernijen uit alle werelddelen. Maar vergeet ook de typisch Groningse streekproducten niet!

Op de route vindt u een aantal grotere dorpskernen met winkels en horecavoorzieningen, waaronder Harkstede, Slochteren en Siddeburen. Uniek zijn de straatkramen en stalletjes waar particulieren hun waren aanbieden. Hier vindt u de fijnste streekproducten van de omgeving waaronder bloemen, honing, kaas, groente en fruit.

Het historische centrum van Appingedam neemt u mee naar vervlogen tijden. Met zowel grotere winkelgelegenheden als kleine nostalgische winkeltjes is er voor ieder wat wat wils te vinden.

In Delfzijl ontmoet u de Noordzee. Gelegen aan Dollard is Delfzijl vanouds de belangrijkste havenstad van de provincie Groningen. Het centrum biedt een brede keus aan winkels en horeca-voorzieningen.

Kijk onder het hoofdstuk 'Toeristische informatie' voor een verwijzing naar de uitgebreide overzichten van de lokale VVV kantoren.

 

 
 
© 2013 - 2015 Het Gouden Pad • Ontwerp: TJO
Stichting Cultureel Slochteren Belevenis Collectief, Delfzijl VVV Slochteren