Kop

Welkom

Route Toeristische informatie Natuur Winkelen Overnachten Kunst en cultuur Contact
 
 

Kunst en Cultuur

De provincie Groningen heeft een enorme rijkdom aan kunst, cultuur en historie. Zowel in de steden als op het platteland is er van alles te zien en beleven.

De stad Groningen heeft diverse monumenten, musea, galerie├źn en ateliers te bieden. De historische der Aa-kerk en de Martinikerk zijn de oudste gebouwen van de stad, beide met hun eigen unieke geschiedenis en verhalen. En natuurlijk is een bezoek aan het Groninger Museum eigenlijk verplichte kost!

De route voert langs diverse monumentale kerken uit o.a. de 12e en 13e eeuw. In Slochteren komt u langs het statige landgoed Fraeylemaborg met museum en een parkbos. Het landgoed beslaat een oppervlakte van maar liefst ruim 23 Hectare.

In Slochteren en omgeving vindt u nog een aantal bijzondere musea zoals het Geologisch & Archeologisch Streekmuseum, Boerderijmuseum Duurswold en het Internationaal Politiepettenmuseum.

In het gebied wonen en werken ook diverse gerenommeerde kunstenaars. Ook in de publieke ruimte zijn een aantal bijzondere kunstwerken te zien. Daarnaast zijn op diverse plekken wisselende exposities en tentoonstellingen te bezichtigen.

Het oude centrum van Appingedam is op sommige plekken al bijna een openluchtmuseum. Museumstad Appingedam laat u kennis maken met de geschiedenis van de stad en toont regelmatig een nieuwe themaexpositie.

In Delfzijl vindt u het Museumaquarium met o.a. een unieke collectie stenen en schelpen. Hier maakt u kennis met het 'Waddengevoel' bestaande uit maritieme historie, het zeestrand en de altijd verfrissende zeelucht. In de 'Expositiemolen Adam' en 'Het Oude Postkantoor' in het centrum zijn regelmatig wisselende kunstexposities te zien.

Een unieke bezienswaardigheid is te vinden op de plek van het voormalige dorp Heveskes. Temidden van de grootschalige industrie van Delfzijl staat alleen de kerk van het dorp nog eenzaam en verlaten in het vervreemdende landschap.

Kijk onder het hoofdstuk 'Toeristische informatie' voor een verwijzing naar de uitgebreide overzichten van de lokale VVV kantoren.

 

 
 
© 2013 - 2015 Het Gouden Pad • Ontwerp: TJO
Stichting Cultureel Slochteren Belevenis Collectief, Delfzijl VVV Slochteren